Wednesday, November 14, 2012

PERCUTIAN DI SYDNEY (PART 2)

HARI KEDUA - OKTOBER 2012

  • Hari ni pi Blue Mountain tour. Bayo Aud99.00. Aku rasa Great Ocean Road lagi best. Sesapa yang suka jungle trekking, suasana hutan haaa ni sesuai utk korang. Ingat yg dah bayar tu semua inclusive tapi tidak lah pulak. Tapi optional la, tk nak pun tk pe. Cabel car Aud 11, oneway n lunch meal Aud 10.00. Kalau nak murah tour ni leh pi ngan Blue Mountain Trolley Tour tapi kena pi Main street, KaTombaa (opposite Katoomba Railway Station). Cuma Aud 25. More info go to http://www.trolleytours.com.au. Train pun ada sampai Blue Mountain Station. Berapa tambang aku tak tau, amik kat Central Station. Sebab aku malas nak ke sana sini, so aku amik tour jer. 
  •  
  • Mini bus penuh seat nye. Ramai from Britain. Satu family. Asia pun ada.
 
 
 
 
 
 
 
Mula2 pi zoo. Featherdale Wildlife Park. Interest aku koala dan kanggaro je kan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nasib orang tak ramai masuk lagi ke sini. So leh la amik gambo ngan koala nie. Comeii. Bulu nye tebal dan kasaq sikit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kanggaro sini banyak jugak. Tapi busuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ala, comei nye penguin nie. Ni anak2 penguin la nie. Cute.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cantik burung merak. Berlagak tau. Bila nak amik gambo, dia pusing teww.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha, ada cop. Abis je tengok, boleh cop kat kad.
;-).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pau magnetic fridge. Then, kitaorang pi lunch kat sini. Aku order fish n chips jeww. Banyak. Aud 10.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Then, bermula la aktiviti jungle trekking. Dah la pakai bukan pakai kasut sukan. Loefer je. Unik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ada laluan nye. Yang ni menurun, so tak lah penat sangat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Nyaman je udara nya.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Nak keluar dari hutan belantara nie, kitaorang naik cable car pulak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
One way- Aud 11.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha, dalam cable nampak la Three Sisters. Macam versi pasal Three Sisters.
 
  





Then kitaorang pi la, main tour. Apa ntah nama tempat nie. Hehehe. Tapi tempat nie memang menggerunkan. Seriauuuuuu.














Kenal minah nie. Nama Banu from Istanbul. Dengo je dari sana. Aisehh, teringat seseorang. ;-). Selalu orang Turki, even fluently speaking tapi still ada loghat turki tu kan. Dia nie, superb. Maybe coz dia penah keje kat london kot.













Lagi posing. Best.

 
 



 
Sampai Sydney city, singgah stadium olimpik nie.















Trade mark stadium olimpik.

















Balik dapat tiket free naik dari Olympic Part ferry ststion n stop kat Circular Quay Ferry Station. Ferry is operated by Captain Crook Cruise. Banyak company ko leh beli kat Ferry station kat Circular Quay tu.












Sejuk gilerr atas cruise nie. Maybe duduk kat luar. Cantik pemandangan kota sydney.

Stop kat Circular Quay, then amik train ke hostel. Sampai bilik pun dah malam.

2 comments:

  1. sydney homestay with halal food contact kay.abubakar@gmail.com

    ReplyDelete
  2. wah. alhamdulillah. senang sikit.

    ReplyDelete